Ηλεκτρονικός έλεγχος στα ανασφάλιστα οχήματα

kinisi-700x467 Ξεκινά ο ηλεκτρονικός έλεγχος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, σύμφωνα με το νόμο (ν.4141/2013)..

Ο συγκεκριμένος νόμος, ορίζει ότι θα γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση στα αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες και σε αυτά που είναι ασφαλισμένα, ώστε να εντοπίζονται να ανασφάλιστα.

Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα λαμβάνουν κλήση στη διεύθυνση τους, την οποία θα πρέπει να πληρώσουν εντός 8 ημερών, προσκομίζοντας παράλληλα και ασφαλιστήριο.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, υπάρχουν πάνω από 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα. Από αυτά, τα 92.000 εμπλέκονται σε ατυχήματα, τα οποία καλείται να αποζημιώσει το Επικουρικό Ταμείο. Υπολογίζεται πως το κόστος της ζημιάς που προκαλούν θα φτάσει μέσα σε ένα χρόνο τα €100.000.000.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως πλέον οι οδηγοί που ακόμη δεν έχουν φροντίσει για την ασφάλιση του αυτοκινήτού τους, θα το κάνουν άμεσα και πως το μέτρο θα εξαλείψει φαινόμενα πλαστών συμβολαίων. Κάτι το οποίο, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε μετά τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών.

Η Hellas Direct με την online διαδικασία ασφάλισης που ακολουθεί, φροντίζει να ενημερώνει το Ε.Κ.Π. για την ημερομηνία έναρξης του ασφαλιστηρίου, αμέσως μόλις γίνεται η αγορά του, όπως άλλωστε και όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες.
via Hellas Direct
asfalisou